Het onderhouden van een houten vloer

Veel mensen vinden houten vloeren de mooiste vloeren die er bestaan. Een mooie vloer is een flinke investering, maar bepaald ook voor een groot deel de sfeer in je woning. Om deze vloer mooi te houden is goed onderhoud erg belangrijk. Het is zonde als je vloer snel vergaat. Echter vinden veel mensen het erg lastig om hun houten vloer goed te onderhouden. Voor deze mensen hebben we wat tips op een rijtje gezet.

Voorzorgsmaatregelen

Om te beginnen is het handig om wat voorzorgsmaatregelen te weten. Het eerste advies is om geen naaldhakken te dragen op de houten vloer, dit kan namelijk voor putten in de vloer zorgen. Hiernaast kan het handig zijn om beschermende dopjes onder het meubilair aan te brengen. Ten derde is het belangrij dat je let op de meubels die je aanschaft. Bij een bureaustoel heb je bijvoorbeeld vaak rubberen wieltjes die voor krassen op de vloer kunnen zorgen. Wanneer je dit hebt, is een beschermende mat noodzakelijk. Ook is het handig om voldoende veegmatten bij deuren te leggen, aangezien zand als schuurmiddel kan werken en de vloer kan beschadigen.

Het onderhouden van een houten vloer

Doorgaans heeft een houten vloer minder onderhoud nodig als de meeste mensen denken. Om de vloer stofvrij te houden kun je eenvoudige stofwisdoekjes gebruiken. Verder is het handig om de vloer periodiek bij te werken. Wanneer je een gelakte vloer hebt is het handig om deze regelmatig de polishen. Ook zijn er bepaalde onderhoudsolies die je kunt gebruiken om de vloer mooi te houden.

Over het algemeen is het lakken van de vloer erg handig om de vloer mooi en beschermd te houden. Trae Lyx lak kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw vloer een stuk langer mee gaat. Alle voordelen van een goede vloerlak kan je vinden op www.verf.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen categorie

De voor- en nadelen van een PVC vloer

Wil je een PVC vloer kopen? Dan is het handig om even een kijkje te nemen naar de voor- en nadelen van deze vloersoort. Elke vloersoort heeft namelijk handige voordelen, maar ook een paar nadelen, waardoor het belangrijk is dat je deze met elkaar vergelijkt om te kijken of een vloer goed bij jou past. […]

Read More
Drie tips om jouw tuin te voorzien van een opknapbeurt
Geen categorie

Drie tips om jouw tuin te voorzien van een opknapbeurt

De meeste mensen hechten veel waarde aan hun tuin, omdat dit hun enige eigen plekje in de buitenlucht is. Hier wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk van genieten. In dat geval is het belangrijk om jouw tuin goed te onderhouden of misschien is jouw tuin toe aan een opknapbeurt. Ben je van plan om jouw tuin […]

Read More