Bouwtechnische keuring Utrecht helpt tegen onverwachte hoge kosten

Bouwtechnische keuring Utrecht helpt tegen onverwachte hoge kosten

Het laten doen van een bouwtechnische keuring Utrecht kost enkele honderden euro’s, afhankelijk van de grootte van de woning. Wanneer je een woning koopt is zo’n keuring in de meeste gevallen niet verplicht. Soms kan de bank een bouwkundig rapport eisen om vervolgens de hypotheek te verstrekken. Ook wanneer je kiest voor de Nationale Hypotheek Garantie is een keuringsrapport verplicht. Wanneer jij een woning gaat kopen, kies je dan wel voor het doen van een bouwtechnische keuring of bespaar je de paar honderd euro uit en neem je het risico?

Risico op hoge onvoorziene kosten

Een huis kopen doe je niet zomaar. In de meeste gevallen moet je er zelfs geld voor lenen in de vorm van een hypotheek bij de bank. Het is een behoorlijke uitgave. Maar wanneer je kiest om geen bouwtechnische keuring Utrecht te laten doen terwijl je een woning in Utrecht koopt, loop je ook nog eens een risico op hoge onvoorziene kosten achteraf. Want hoe weet jij zeker dat de woning die jij koopt in de staat is zoals deze wordt aangeboden door de verkopers? Je ziet waarschijnlijk wel of de keuken voldoet en of de muren er netjes uitzien aan de binnenkant. Maar weet jij ook hoe het met de fundering van de woning gesteld is en met het dak bijvoorbeeld? Hier kijk je niet na op het moment dat je een bezichtiging komt doen.

Kies voor een bouwtechnische keuring Utrecht en daarmee voor extra zekerheid

Een bouwtechnische keuring Utrecht laat je doen nog voordat je het definitieve koopcontract tekent. Je maakt een afspraak met een onafhankelijke inspecteur en spreekt samen met de verkopende partij een dag en tijdstip af voor de keuring. Probeer zelf als koper ook bij de keuring aanwezig te zijn en loop mee met de inspecteur. Je kunt hem al direct een hoop vragen stellen en je weet na afloop al of de staat van de woning is zoals je verwachtte. Desondanks krijg je alsnog binnen vijf werkdagen een uitgebreid rapport van de bouwtechnische keuring waarin alles nogmaals goed staat omschreven.

Wat staat er precies in het bouwtechnisch rapport?

In het rapport dat je ontvangt nadat je een bouwtechnische keuring Utrecht hebt laten verrichten vind je alle punten duidelijk uitgewerkt in begrijpelijke taal. Er staat dus letterlijk tot in de puntjes beschreven hoe de staat van het te kopen huis is. Is er niet gemeld achterstallig onderhoud of zijn er dingen die zeer binnenkort vervangen moeten worden omdat deze niet stroomlijnen met de omschrijving die de verkopers gegeven hebben, dan kun je wanneer je dit hebt laten vastleggen in het voorlopig koopcontract, kosteloos en zonder boete onder het koopcontract uit. In het rapport staat ook een to do list voor de aankomende tien jaar. Zo weet je precies welke werkzaamheden ofwel kosten je kunt verwachten in de toekomst om jouw nieuwe woning in optimale staat te houden.

Een bouwtechnische keuring geeft je zekerheid

Een bouwtechnische keuring Utrecht geeft je dus zekerheid voor nu, dus op het moment dat je de koop sluit, maar ook voor in de toekomst. Je weet immers nu precies wat jouw woning je de aankomende jaren nog gaat kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bouw

Tip: kadastrale kaart maatvoering

Kadastrale kaart maatvoering, heb je daar wel eens van gehoord? Steeds vaker vragen mensen deze informatie op en wij begrijpen wel waarom dit het geval is. In dit artikel gaan we je in ieder geval uitleg geven over wat je nou eigenlijk precies aan deze informatie hebt. Mensen die een eigen huis hebben hechten hier […]

Read More